LaMosqueta

En aquesta secció us fem una mica d’història per tal de que conegueu com evoluciona la idea de LaMosqueta fins arribar a la situació actual.

També donem a conèixer les persones i institucions que impulsen el projecte.

Una mica d'història

 • 1999 : Com a resultat d’un acord de cooperació entre l’Escola d’E. E. l’Arboç de la Fundació El Maresme i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró es publica un CD d’activitats per a nens amb necessitats educatives especials. Aquest va estar ideat per Nuri Vilà Rovira i elaborat per David Soler Mayordomo com a projecte final de carrera de l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió. Els continguts es van allotjar sota el nom de “La Mosqueta”.

  Portada CD de “La Mosqueta”
 • 2000 : S’elabora un nou CD d’activitats sota el nom de “El Cargol”, àlies “La Mosqueta 2”. Va sorgir com a projecte final de carrera de l’Enginyeria Tècnica en Telecomunicacions - Telemàtica de Marc Iñiguez Sirera i va estar ideat i dirigit per Nuri Vilà Rovira.

  Portada CD de “El Cargol”
 • 2002 : Es desenvolupa un nou conjunt d’activitats sota el nom de “El Drac”, àlies “La Mosqueta 3”. La idea i direcció del projecte va ser de Nuri Vilà Rovia i la elaboració de Toni Ferrer Costa com a resultat del projecte final de carrera de l’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió. Les il·lustracions de les activitats van ser fetes per Marta Quella Font.

  Portada CD de “El Drac”
 • 2005 : Sorgeix la idea de crear una pàgina web on publicar, sota el nom de “LaMosqueta”, les diferents galeries de jocs i complementar-les amb diferents seccions d’utilitat de manera que esdevingui un portal de serveis per el col·lectiu al que van destinades.

  El desenvolupament de la idea és el resultat del projecte final del màster de Disseny d’Aplicacions Multimèdia i Espais d’Internet que elabora Marc Iñiguez Sirera conjuntament amb Nuri Vilà Rovira de l’Escola d’E. E. l’Arboç.

 • 2005 : S’inicia la creació d’una nova galeria de Causa-Efecte sobre les festes tradicionals catalanes amb el nom de “Balla LaMosqueta”. Aquesta està representada iconogràficament per una estrella i s’entrena l’any 2008 amb el portal. La idea i direcció del projecte va a càrrec de Nuri Vilà Rovira i Núria Cols Gironès, la desenvolupa la TecnoEscola Mataró II i l’arrodoneix Marc Iñiguez Sirera. Les il·lustracions son fetes per Marta Quella Font.

 • 2007 / octubre : Es comença a desenvolupar el projecte del portal gràcies a la subvenció rebuda pel CIDEM. Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial de la Generalitat de Catalunya.

 • 2008 / abril : Presentació als mitjans de comunicació del portal de LaMosqueta.cat.

 • 2016/2017: S'actualitza el portal implementant de nou totes les activitats en un nou format (Javascript) ja que l'actual (Flash) deixa de funcionar en la majoria de navegadors i així garantir la continuitat de la web.
  S'aprofita per millorar-ne alguns dels aspectes, com la possibilitat d'utilitzar les tecles espai i enter a l'hora de reproduir les activitats per encerclament dirigit, i s'afegeixen també algunes activitats noves.
  Aquesta actualització és possible gràcies a una subvenció del TecnoCampus de Mataró i és implementada per la Marina Gavin.

La Fundació El Maresme

La Fundació privada el Maresme pro persones amb discapacitat intel•lectual és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies.

La Fundació procura donar resposta a les necessitats i demandes d’aquest col•lectiu organitzant una àmplia xarxa de serveis i centres que ofereixen una atenció amb continuïtat.

La Fundació el Maresme va ser constituïda el 28 de novembre del 1994 continuant la tasca iniciada l’any 1966 per l’associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme.

Està inscrita amb el núm. 875 al Registre de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i qualificada de benèfica de tipus assistencial.

L'Escola d'Educació Especial l'Arboç

L’Escola d’Educació Especial l’Arboç és un servei educatiu creat l’any 1978 concertat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Amb una capacitat de 50 alumnes, atén a nens i nenes en edat escolar amb diagnòstics varis que els comporten afectacions neurològiques importants les quals interfereixen greument el seu procés de desenvolupament i aprenentatge. Tots ells presenten discapacitat motriu de diferent tipus i magnitud, afectant seriosament la funció comunicativa i d’interacció amb l’entorn, com també l’autonomia personal a diferents nivells (desplaçament, control cefàlic, deglució, manipulació…). En molts casos, apareixen associats trastorns sensorials (visuals i auditius), trastorns de l’estructura de personalitat i gairebé sempre dèficit cognitiu. Estem parlant doncs de pluridiscapacitat.

L'Equip de LaMosqueta.cat (versió Flash)

 • Núri Vilà Rovira. Coordinadora pedagògica, continguts i documentació.

 • Marc Iñiguez Sirera. Disseny, documentació i realització tècnica.

 • Esteve Buscà Valdé Coordinador del projecte per part de la Fundació El Maresme.

 • Marta Quella Font. Il·lustradora de la majoria de les activitats.

L'Equip de LaMosqueta.cat (actualització a Javascript)

 • Nuri Vilà Rovira. Coordinadora pedagògica, continguts i documentació.

 • Marina Gavin Garriga. Disseny, realització tècnica i innovació.